Együtt Szatmárnémetiért!
Miért indítjuk el ezt az oldalt?
Ez a honlap az állampolgárokhoz szól, amelyet azzal a céllal hoztak létre, hogy központosítsa az igényeket, erőfeszítéseket és civil tevékenységeket egy vészhelyzet során. Bővebben:
×

Miért indítjuk el ezt az oldalt?

A városháza és a Szatmárnémeti Szociális Igazgatóság létrehozta a közszféra és magánszektor, a civil szervezetek és az állampolgárok közötti együttműködés rendszerét.

Központosított segítséget kívánunk nyújtani minden kiszolgáltatott élethelyzetben lévő embernek, és támogatni kívánjuk azokat a vállalatokat is, amelyek részt kívánnak venni jótékonysági kampányokban. Ezt a tevékenységet a Szatmárnémeti Szociális Igazgatóság (DAS) koordinálja.

Bárki bekapcsolódhat önkéntes tevékenységeken keresztül, hiszen csak együtt tudunk a kiszolgáltatott élethelyzetben lévő személyeken segíteni. Akik szeretnének részt venni az önkéntes tevékenységekben, ezen az oldalon jelentkezhetnek. Az önkéntes munkát a Máltai Szeretetszolgálat szatmárnémeti szervezete koordinálja, a civil szervezet komoly szakmai tapasztalattal rendelkezik ezen a téren.

Az oldal integrált és átfogó tájékoztatást nyújt a jótékonysági akciókról, valamint olyan közérdekű információkat tartalmaz, amelyek valóban segítik az állampolgárok eligazodását. Minden információ és intézkedés egyetlen könnyen hozzáférhető, integrált tartalommal rendelkező platformon található.

Az oldalt a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal kezdeményezte, ingyenes elkészítését pedig a Hitter Technologies ajánlotta fel. Az oldalon kínált valamennyi szolgáltatás ingyenes.

Az oldalt folyamatosan fejlesztjük új modulokkal és az állampolgároknak szóló ingyenes szolgáltatásokkal. A közérdeklődésre számot tartó témajavaslatokat a [email protected] címre várjuk.

PARTNEREK a rendszerben
A városháza és az alárendelt intézményei együttműködnek a szociális területen tevékenykedő valamennyi reprezentatív civil szervezettel, és az állampolgárok segítségére sietnek. Lásd a partnereket:
×

PARTNEREK a rendszerben

A városháza és az alárendelt intézményei együttműködnek a szociális területen tevékenykedő valamennyi reprezentatív civil szervezettel, és az állampolgárok segítségére sietnek.

Az intézkedések egymást kiegészítik, és elsősorban a sebezhető társadalmi csoportoknak — idősek, fogyatékkal élők, jövedelemmel nem rendelkező vagy alacsony jövedelemből élők — szólnak.

A csapatban olyan emberek vannak, akik már régóta részt vesznek ilyen jótékonysági akciókban, akiknek tapasztalatuk és tudásuk van a szociális területen.

Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet
Romániai Máltai Szeretetszolgálat, szatmárnémeti fiókszervezet
Román Vöröskereszt, szatmárnémeti fiókszervezet
Hans Lindner Alapítvány
„O masă caldă” Egyesület
„Sf. Acoperământ al Maicii Domnului” Egyesület
Szatmári Barátság Egyesület

Bízva abban, hogy csatlakozik tevékenységünkhöz, várjuk, hogy kapcsolatba lépjen velünk: [email protected]

 

SEGÍTSÉGRE van szükségem!
vagy ismerek valakit, aki segítségre szorul, különösen a 65 év fölötti, hozzátartozókkal nem rendelkező személyek körében, de nem csak!
×

Segítségre van szükségem!

A formanyomtatvány célja, hogy összegyűjtse az ebben az időszakban felmerülő igényeket és segélyajánlatokat.

Ha segítségre van szüksége, vagy ha ismer valakit, aki segítségre szorul, kérjük lépjen kapcsolatba velünk telefonon (0748-109-853) vagy ezen az űrlapon keresztül.

A DAS csapata és a partnerei azonnal feldolgozzák az információkat, és a legrövidebb időn belül cselekszenek.

ISMEREK VALAKIT, aki segítségre szorul
Ismerek valakit, akinek segítségre van szüksége, különösen 65 év feletti, kiszolgáltatott élethelyzetben lévő embereket.
×

ISMEREK VALAKIT, aki segítségre szorul

Ebben az időszakban sokféleképpen segíthet az időseknek és a kiszolgáltatott személyeknek.

Minden civil társadalomnak, így a szatmári közösségének is szüksége van önkéntesekre. Ha szeretne önkéntesnek jelentkezni a közös akciócsoportba, kérjük töltse ki az alábbi űrlapot.

Amennyiben élelmiszer-adományokkal tudja segíteni az alacsony jövedelműeket a DAS-programon keresztül, kérjük töltse ki az alábbi űrlapot.

SEGÍTENI szeretnék!
Önkéntesként szeretnék részt venni szociális akciókban. Adományokat (élelmiszereket) ajánlok fel az időseknek és a rászorulóknak
×

SEGITENI szeretnék!

Ebben az időszakban több módon segíthet az időseknek és a kiszolgáltatott élethelyzetben lévő személyeknek.

Minden civil társadalomnak, így a szatmári közösségnek is szüksége van önkéntesekre. Ha szeretne önkéntesnek jelentkezni a közös akciócsoportba, kérjük töltse ki az alábbi űrlapot.

Amennyiben ön élelmiszer-adományokat tudna felajánlani az alacsony jövedelmű személyeknek a DAS-programon keresztül, kérjük töltse ki az alábbi űrlapot.

HASZNOS INFORMÁCIÓK
Hasznos információk az intézményekről, elérhetőségek, program, nyilatkozatminta és egyéb dokumentumok.
×

Mi az egységes telefonszám, ha segítségre van szükségem?
Egységes segélyvonal: 0748-109-853


Ki koordinálja a karanténban lévő személyekkel (COVID-19 gyanú) kapcsolatos tevékenységeket?
Megyei Koordinációs és Bevetés-irányítási Központ: 0261-736-145 (0–24 órában elérhető)


Hol kaphatok tájékoztatást a szociális segély igénylésének módjáról?
Szatmárnémeti Szociális Igazgatóság, telefon: 0261-714-195


Mi a Szatmárnémeti Helyi Rendőrségi diszpécser száma?
Hol jelenthetem, ha hajléktalanokat látok?
Tel: 0361-919, [email protected]


Hol tudok érdeklődni a városháza szolgáltatásairól?
Tel: 0261-807-553, [email protected]


Hol kaphatok tájékoztatást egy haláleset bejelentésével kapcsolatos eljárásról?
Tel: 0261-710-040, e-mail: [email protected]


Mi a megyei sürgősségi kórház kérdésekkel és panaszokkal kapcsolatban hívható telefonszáma?
Tel: 0261-748-499

partner
partner
partner
partner
partner
partner